09 oktober 2007
Vandaag zijn er weer 3 kittens gebracht om voor te zorgen, ze moeten wel wennen want ze zijn nog wat schuw. Onze verwachting is dat datniet lang zal duren aangezien de hond erg nieuwsgierig is en haar moedergedrag vertoond. Onze ervaring is dat dit ook voor kittens zonder moeder aanzienlijk scheelt omdat ze bij haar lekker kunnen knuffelen op zijn tijd..

12 oktober 2007
Ze zijn inmiddels al een beetje gewend. Ook komen ze nu de bench uit. Ze beginnen steeds avontuurlijker te worden en lopen steeds verder door de kamer. We stoppen (met een beetje dwang) wat eten in hun kleine bekje en als ze willen eten ze wel meer. Je hebt toch wel snel in de gaten wanneer ze geen honger hebben.

18 oktober 2007
Ze zijn nu al een week bij ons en ze voelen zich ook al thuis. Afgelopen dinsdag zijn er mensen komen kijken, zij zochten naar een rode kater. De katertjes vonden het niet zo leuk, ze waren wat overstuur en lieten zich niet vangen. Alleen lieve Saartje liet zich knuffelen door deze vreemde mensen. Ze zijn al veel ondeugender geworden en ze lopen ook lekker te donderen met elkaar!

11 november 2007
Afgelopen woensdag mochten de kittens naar het DOC voor hun eerste enting en hun chip. We hadden 's ochtends het vervoerskooitje al in de kamer gezet zodat ze eraan konden wennen. Dat bleek wel te werken want Saartje en Midas gingern erin liggen slapen. Voorzichtig Samsom gepakt, erbij in en we waren klaar om te gaan. De rit in de auto vonden de kleintjes erg leuk. Ik had het kooitje op mijn schoot staan en zo konden ze naar buiten kijken. Er werd niet gemekkerd of zo. Ze waren ook helemaal niet bang. Bij de dierenarts waren ze ook erg stoer. Samsom moest tegen mij blazen toen ik hem wilde pakken maar eenmaal op de tafel bij de dierenarts was hij heel stoer. Geen protest bij het enten en chippen. Daarna was Midas aan de beurt. Ook hij gedroeg zich als een echte stoere kater. Als laatste dus onze Saartje. Zij gedroeg zich als een echt poezenmeisje: even kattig doen bij het chippen. Weer met een voorraad blikvoer en een zak kattenbakkorrels richting huis. Ik was even benieuwd of ze een reactie zouden hebben op de enting. Daar was donderdag niks van te merken. Ze hebben misschien een uurtje liggen slapen overdag. Voor de rest hebben ze de hele dag lopen spelen en donderjagen. Ze gooiden een plantenbakje van de vensterbank en gingen in het zand zitten spelen. Saartje zat gewoon in de planten en een van de katers hing in de vitrage. Verder kunnen ze nu gewoon op de bank komen, racen daarop rond, klimmen op de rugleuning en zo op de vensterbank. Op de tafel staat een schaal met tamme kastanjes. De boefjes vinden het ook erg leuk om daar kastanjes uit te vissen en daarmee te gaan spelen. Als ik ga opruimen kom ik soms wel 10 kastanjes tegen. Sinds ruim een week doen de kittens het echt goed. Ze poepen gewone drolletjes en ook niet zo veel en vaak. Ze eten gewone porties en als ze vol zitten laten ze het eten wel staan. Eerst aten ze heel veel en poepten ze ook heel veel. Ik kon de hele dag wel kattenbakken blijven verschonen. Nu is 2 keer per dag voldoende. De eerste weken hadden de kittens veel behoefte om tegen Sheela aan te kruipen. Saartje ging ook vaak liggen melken in dat lange haar. En dan nog een wasbeurt krijgen van sheela was helemaal het einde. Nu hebben ze daar geen behoefte meer aan. Ze zijn nu ook best heel bedreven in het springen van de stoel naar de bank en weer terug. Ze kunnen heerlijk spelen met zijn drie-en. Soms doet zelfs onze Kitty mee. Saartje was vanaf dag 2 al niet meer bang, zij is dan ook een echte knuffel. Ze kan soms in de raarste posities op je schoot neerploffen. Midas is soms nog wat bang. Vooral als je hem zo op wilt pakken. Samsom is nog wel wat bang Als je hem wilt pakken rent hij weg en blaast tegen ons. Als je hem eenmaal vast hebt en gaat kriebelen (het liefst op zijn buik) dan gaat hij wel hele hard knorren. hij heeft echt tijd nodig om te wennen. Verder zijn ze erg lief en knuffelig.

20 november 2007
Gisteren hebben we afscheid moeten nemen van Midas. Midas werd opgehaald door zijn nieuwe baasjes. Wij wensen hun veel plezier en veel geluk met Midas. en we hopen natuurlijk dat Midas het snel naar zijn zin heeft in zijn nieuwe huisje. Gisteren kregen we ook een telefoontje van het DOC; of we nog een plekje hadden voor een lief kitten. Ja hoor!! en zo werd ons beestenbestand uitgebreid met een mooie lieve en heel speelse zwarte kater: Moriaantje. Ze moesten even wennen aan elkaar maar al gauw waren ze samen aan het spelen en later lagen ze met z'n allen te slapen. Moriaantje is iets jonger als Samson en Saartje maar hij is net zo groot. Hij staat hoog op zijn pootjes, is heel slank en heeft een superzacht satijnene in en in zwart vachtje. Het is best een vreemd gezicht, zo'n zwartje tussen de rooien. Maar wel leuk!

13 december 2007
Twee weken geleden zijn Saartje en Samson voor de tweede keer geent. 's Avonds kwamen er mensen kijken. Ze kozen voor Samson, zo is Samson dus vorige week naar zijn nieuwe baasjes verhuisd. We wensen hun heel veel geluk toe met samson en dat ze maar veel plezier mogen beleven met elkaar. En zo hadden we nog Saartje en moriaantje. Gisteren moest Moriaantje gechipt en voor de 2de keer geent worden. En toen hebben we de papierenvoor Saartje in orde laten maken. We hebben besloten dat Saartje bij ons blijft wonen! Vanaf de eerste dag liep Saartje al rond alsof ze hier woonde. Ze is gewoon erg schattig. Ze kan het zo goed vinden met Sheela, ook wel met Bowie en zelfs met onze poes Kitty. Na al die jaren kittenopvang houden we nu een kitten. Saartje is een van de weinige kittens waarvan we zeggen; Zij hoort hier. In elk nest zit wel een schattig kitten maar zelden 1 waarvan je zegt: Ja die houd ik! En nu wel. We zijn erg blij dat Saartje bij ons blijft en we hopen dat Saartje het ook leuk vind om hier te blijven wonen. Moriaan blijft nog een weekje hier en gaat dan weer terug naar het DOC of naar een nieuw baasje natuurlijk!

25 december 2007
Vorige week is onze Moriaantje vertrokken naar zijn nieuwe baasje. Vrijdag aan het einde van de middag kwam zijn nieuwe baasje om hem op te halen. Ook hem wensen we veel plezier bij zijn nieuwe baasje en het poezenvriendinnetje wat daar al is. Zo bleef Saartje alleen bij ons achter. Tot gisterochtend het DOC belde om te vragen of wij nog een plekje hadden voor een zielepietje. Er was een kitten gevonden met een zeer pootje. Het pootje is gelukkig niet gebroken maar ze heeft er wel last van. Saartje vind de nieuwe poes toch wel een beetje vreemd en ze blaast ook wel steeds tegen haar. Het poesje zelf is een beetje bang en afwachtend maar wel erg lief. En ze kan vooral heel hard knorren. Onze hond Sheela was zoals gewoonlijk wel erg nieuwsgierig naar dat nieuwe ding en gek genoeg was het kleine poesje helemaal niet bang voor die grote hondeneus terwijl ze heel hard tegen Saartje en Kitty zat te grommen.

29 december 2007
Minoes voelt zich al redelijk thuis hier. De eerste dag dat ze hier was vond ze zichzelf een beetje zielig maar de volgende dagen liep ze al lekker door het huis. Wat ons toen opviel was dat ze wel een bult op haar schouder had. Na even gekeken te hebben bleek dat er ook een wondje zat dus zou het wel eens een abces kunnen zijn. Donderdag toch maar even het DOC gebeld en we moesten de dierenarts maar even bellen voor een afspraak. We konden diezelfde dag nog langskomen met Minoes. Daar bleek dat de bult inderdaad een abces was. Het was in de ene dag al flink gegroeid en er zat ook veel spanning op. Minoes vond het helemaal niet leuk en heeft ontzettend liggen schreeuwen tijdens de behandeling maar gelukkig is ze alweer opgeknapt en heeft ze nergens meer last van. Ze huppelt dus weer vrolijk door het huis!

18 januari 2008
Afgelopen week was Minoesje gezond verklaard zodat het tijd werd voor haar enting en chip. De dierenarts heeft de plek waar het abces heeft gezeten nagekeken en het abces is helemaal weg. Gelukkig maar. Sinds een weekje kreeg ze ook geen medicijnen meer. Ze is goed opgeknapt en kan heerlijk samen spelen met Saartje. Dan rennen ze met z'n twee heel hard door het huis, over de banken en de tafel, door de keuken, bijkeuken en weer helemaal terug. Ze slaapt nog wel meer dan Saartje, maar verder doet ze het heel goed. Ze kan heel lief laten merken dat ze honger heeft. Meestal als wij dan zitten te eten krijgt Minoes ook honger. Ze komt op schoot zitten of bij je op tafel. Dan wordt het tijd dat ze ook een bakje eten krijgt. Het is wel een kieskeurige dame, ze eet niet alle soorten blikvlees. Verder is Minoes gek op vis. Volgens de mensen van het DOC was Minoes goed gegroeid. Ze zag er niet meer zo zielig uit als toen we haar kregen. Minoes is heel lief en aanhankelijk en knuffelig, maar zij beslist wanneer. Als ze geknuffeld wil worden komt ze wel bij je liggen. Ze heeft er een hekel aan om opgepakt te worden. ze wil niet vastgehouden worden, dan wurmt ze zich los en gaat op je schouder zitten. Een klein eigenzinnig dametje maar zo lief en gezellig. Als je weer in huis komt, komt ze je begroeten dooe heel hard om je benen te gaan lopen knorren. Zo lief! Haar favoriete slaapplekje is in een kastje naast de computer. Lekker verstopt maar toch in de buurt van ons. Ze vindt de honden nog wel wat eng maar daar went ze steeds beter aan. Kitty is vooral leuk als je die kan plagen. Samen met Saartje is dat erg leuk! Inmiddels heeft zich een nieuw baasje gemeld voor Minoes. Over een week mag ze verhuizen naar haar nieuwe familie.

De 3 kittens die nu bij ons zijn.
Dit is Saartje.
Ben een katertje nog zonder naam.
Gezellig bij elkaar 1
Ben ook een katertje zonder naam.
Lekker knuffelen bij de hond.
Saartje slaapt op mijn knie.
De 2 katertjes in de mand.
Met z'n allen spelen in de hondenmand.
Ondeugend doen met de bal.
Saartje speelt met de hond haar knoop.
Een katertje ligt lekker te slapen.
Saartje ligt lekker op het hondenkleed.
Saartje ligt lekker over mijn been te slapen
Saartje ligt lekker bij Kitty.
Midas ligt lekker knus in mijn armen.
Verstopt in de doos
Samsom is lekker aan het spelen!
Stoere Samsom!
Midas speelt met de dennenappel.
Samsom en Midas spelen samen.
Saartje doet ondeugend.
Samsom speelt met een propje.
Lekker lui liggen!
Midas speelt met de muis.
Ondeugende saartje ligt lekker in een doosje.
Ondeugende Midas!
Mooie Saartje.
Saartje tussen de kastanjes.
Samsom.
Lekker slapen met z'n drie.
Saartje, Samsom en Moriaantje.
Moriaantje en Saartje spelen samen.
Mooie Moriaantje.
Saartje valt de stoelpoot aan!
Midas heeft zich verstopt in een kastje.
Alle kittens aan het spelen.
Midas en Samsom liggen te stoeien.
Saartje en Samsom.
Midas zit mooi op het krukje.
Lieve Saartje
Sluip sluip..
Met z'n drieen spelen.
Moriaantje.
Saar in actie!!
Moriaantje kan ook spelen!
Samsom in het kattenhuisje.
Mooie moriaantje.
alle drie de katertjes aan het spelen.
Saartje ligt lekker.
Saartje moet even uitrusten van het spelen.
Samsom kijkt naar de visjes.
Spelen met Saar 1
Spelen met saar 2
Spelen met Saar 3
Minoes op de vensterbank.
Minoes is een echt kerstkindje!