21 juli 2007
Vandaag is het grut al weer 7 weken oud en we hebben ze even gewogen omdat ze ontwormd moesten worden. De kleinste weegt 790 gram en de dikste bijna 100 gram meer; 880 gram! Ze groeien goed. Ze worden ook al echt groot. Ze klimmen en klauteren en rennen door het huis. Ze hadden zelf ontdekt dat de kattenbak van onze Kitty in de bijkeuken staat en daar maken ze goed gebruik van. We hebben een nieuwe krabpaal gekocht en ook daar wordt lustig gebruik van gemaakt. Ze eten nu ook allemaal zelf. Twee waren erg kieskeurig en wilden geen blikvlees eten. En nu eten ze goed zelf. Ook zijn ze dol op vis. Soms hebben ze een beetje een groot stuk vis wat ze niet weg kunnen krijgen en dan wordt er heel hard en gevaarlijk gegromd. Ook met speeltjes wordt dat gedaan. Met een sliertje of stukje papier. Zo kregen de babies een speelgoedmuis. Dat is erg leuk! Degene die de muis heeft loopt ook heel dapper met zijn prooi rond en maar grommen! Toch wel een keer per week kunnen we naar het DOC om onze voorraad aan te vullen. Ze eten met z’n allen een behoorlijke hoeveelheid. Ze lopen nu ook door het hele huis. Soms spelen ze in de kamer en soms ook in de bijkeuken. Afgelopen week was Niekje krols. Ik dacht dat ze gewoon erg aanhalig was, tot de volgende dag. Toen was ze echt erg; schreeuwen en maar klaar zitten met haar kont in de lucht en staart op zij. Dat was gelukkig na een dag of 4 weer over. Ik wist niet dat ze al weer zo snel krols konden worden. Is me hier nog nooit gebeurd dat een moederpoes weer krols werd terwijl de babies er nog bij lopen en drinken.

1 juli 2007
gisteren was ons kroost 4 weken oud. Ze worden nu echt groot. Ze zijn al behoorlijk gegroeid. Ook kunnen ze uit de doos klimmen en ook uit de bench. Ze beginnen steeds avontuurlijker te worden en lopen steeds verder door de kamer. Niekje wordt nu weer heel alert, nu de kleintjes zo rondlopen. Ze gaat heel goed opletten of onze beesten ook in de kamer zijn. We zijn heel voorzichtig begonnen om de kleintjes blikvlees te voeren. Ze willen alleen nog niet zo erg. Eros eet al wel van een schoteltje en nog 2, maar de andere 2 nog niet . We stoppen (met een beetje dwang) wat blikvlees in hun kleine bekje en als ze willen eten ze wel meer. Je hebt toch wel snel in de gaten wanneer ze geen honger hebben. Eros is toch echt de grootste knuffel. Als hij wakker is, moet hij even met ons knuffelen. Dan klimt hij op je hand en dan moet je hem even aaien en knuffelen en dan gaat tie lekker liggen en zet zijn mini-motortje aan. Zo lief! Een poesje Elsje is een ontzettende boef; die speelt en kijkt daarbij HEEL stout. Ook proberen ze nu te springen. Een heel maf gezicht. Sinds gisteren gaan ze ook op de kattenbak. Ze plassen ook nog wel op de krant, maar ze plassen ook op de bak. Goed zo!

15 juni 2007
Morgen zijn de kleintjes 2 weken oud. Gisteren hadden ze allemaal de oogjes open, op 1 na. Die hebben we voor even Kapitein Eenoog genoemd, omdat hij 1 oogje open had en 1 nog dicht. Ze doen het heel goed de kleintjes. Ze zijn erg tevreden en beginnen iets meer leven te vertonen. Nu halen we ze er regelmatig uit, om het dekentje te verschonen. Gisteren een grote deken op de grond gelegd en daar de kleintjes op en mams erbij. Zo konden we rustig kijken en even knuffelen. Die Kapitein Eenoog heeft ook al een andere naam gekregen: Eros. Hij is zo een ontzettende knuffel. Het liefst ligt hij op mijn hand of arm, op zijn ruggetje zodat je zijn buikje kan kriebelen. Echt erg. En zo lief. Een andere begint gelijk heel hard te blèren als je die aait of oppakt. Op de deken begonnen ze heel voorzichtig rond te kruipen. En ze zijn al behoorlijk gegroeid. Het zijn niet meer van die kleine ratjes als toen we ze kregen. Het worden al kleine poesjes.

6 juni 2007
Nu al vier dagen woont mamapoes Niekje met haar kroost bij ons in huis. Niekje is erg lief. Ze geniet van de aandacht. Als de kleintjes liggen te drinken wil ze soms aangehaald worden. Dan duik ik bijna op de kop in de bench om haar te aaien. Dan ligt ze heel hard te spinnen. Ze is heel bescheiden. Zo nu en dan hoor je een heel zacht miauwtje en dan wil ze er even uit. Ze heeft wel een kattenbak in de bench staan, maar gaat toch liever op de bak van Kitty. En dat laat ze dan even weten door zachtjes te miauwen. Ze is niet heel bang voor onze andere dieren, maar vindt ze toch wel eng. Van de week ’s avonds was de bench open en ze zag ineens onze Kitty lopen. Ze werd van lieve poes ineens een tijger! Kitty werd aangevallen en de kamer utgejaagd. Daarna was Niekje zo overstuur dat ze even in paniek raakte. Toen zag ze Sheela lopen en die was ook de pineut. Ook die werd even aangevallen. We hebben haar gauw de bench in geduwd en ze was nog helemaal boos. Als ze maar een hond hoorde, begon ze al te grommen. Ze ligt verder de hele dag bij haar kleintjes. Alleen om te eten of om naar de bak te gaan, komt ze uit de bench. De kleintjes zijn best rustig, zo nu en dan hoor je er eentje piepen, maar ik denk dat het drinken wel goed gaat. Ik haal ze niet uit het mandje, ik kijk alleen. Niekje is dus zwart met een beetje wit Ze heeft een wit befje, en witte voetjes. De kleintjes zijn ook zwart met een beetje wit. Ik heb ze nog niet helemaal goed bekeken, maar er zijn er 2 (of 3) die zwart zijn met een ieniemini klein wit befje. De andere hebben iets meer wit. Witte teentjes of witte voetjes en een klein befje. Nu zie je nog niet zoveel als je in het mandje kijkt: het is een hoopje zwarte poes met een klein beetje wit. Niekje heeft het hier wel naar haar zin, geloof ik. Zaterdagavond 2 juni ging de telefoon weer eens over namens het DOC, ze zaten met een poezenfamilie in de maag die net waren gevonden.
Of die hier gedropt konden worden. Na kort overleg is besloten ze hier op te vangen en zo gezegd zo gedaan.
De moederpoes is een schat van een kat, ietwat achterdochtig richting de ander huisdieren, maar dat is niet meer dan logisch.
De kittens zijn geboren op 2 mei 2007, minder dan een uur totdat wij ze opvingen.

De Moederpoes, die we Niekje hebben genoemd.
De kittens aan het voeden.
Nog een keer de kittens aan het voeden.
Naamloze kitten 1
Naamloze kitten 2
Naamloze kitten 3
Naamloze kitten 4
Naamloze kitten 5
Anouk met een zwartje.
Mark met een ander zwartje.
Jetty met nog een ander zwart/witje.
Josien met nog een ander.
De "knuffelkont" {Eros}
Nog zo`n "knuffelkont" {Willie}

Geen van deze kittens heeft al een naam; dus wees niet bescheiden en stuur een naam in.